Kanttentoonstelling  van “Twentsch Speldenwerk”

De expositie is te zien in de weekenden van 23,24,25 (palmpasen) en 31 maart 1,2 april (paasweekend) en 6,7,8 april 2018.

Ter gelegenheid van  het 35 jarig Jubileum van de kantkloskring ’t Twensche Speldenwerk wordt in samenwerking met Museum Eungsschöppe in Markelo een tentoonstelling georganiseerd. De laatste tijd is er veel nieuw werk geklost en aangevuld met kant van vroeger.

De kring is opgericht in 1981 door o.a. Annelie van Olffen-spikermann. Bekend van diverse Kantklosboek uitgaven o.a. de techniek van Kantklossen.

In de daarop volgende jaren sloten zich meer kantklossers aan bij deze kring. Regelmatig wordt er bij de Kasbah in Hengelo(o) met elkaar te geklost hier worden nieuwe ideeën opgedaan. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Op de tentoonstelling in het museum van Eungs Schöppe te Markelo zijn zowel de traditionele als moderne kantwerken te zien. De materialen zijn zeer divers van oud tot nieuw garen. Veel kantwerken zijn verwerkt in gebruiksartikelen, zoals tassen en naaigarnituren.  Deze exposite geeft een goed beeld van de veranderingen in de kantklos.

Tijdens de tentoonstelling zal er ook worden gedemonstreerd door deze dames.

Voor de kinderen is woensdag 28 maart een kindermiddag om klossen te leren, opgave voor  23 maart.

Openingstijden s’middags van 13:30 tot 16:30 uur.

Entree € 3,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis

Museum Eungs Schöppe, Goorseweg 1A te Markelo

Nader informatie bij mevr. Hieke Bokkinga-Berendsen, email: m.j.bokkinga@hetnet.nl, mob. 0657623686.