“Chique de la la”

Eungs Schöppe gaat op ‘chic’ met de tentoonstelling ‘Chic de la la”, waarin 150 jaar chique kleding van stad en platteland wordt getoond. Even wegdromen in de tijd van vroeger.
Kostuums, japonnen en accessoires afkomstig uit de eigen collectie, vormen de kern van de expositie.  Aangevuld met kleding verkregen van inwoners uit Markelo, kasteel Verwolde en Weldam.
In de periode van 1830 – 1970 waren diverse stijlen in de mode, waaronder de Empirestijl, het Biedermeier-tijdperk, Art Deco en de Romantiek. In de Roaring Twenties (de roerige jaren twintig) was er de charlestonjurk en aan het eind van deze periode de confectie, omdat de hoeveelheid groter werd.
De tentoonstelling is gewijd aan de dagelijkse gang van zaken, leefgewoontes en cultuur van de bevolking. Behalve kleding en sieraden, komen ook het meubilair en gebruiksvoorwerpen aan bod.

Op de donderdagmiddag worden, naast de expositie, ook oude ambachten gedemonstreerd in het museum. In de maanden juni, juli, augustus en september, toegang via museum van 13.30 t/m 16.30 uur.

Openingstijden museum via Info centrum:

April:                                            dinsdag t/m zaterdag : 10.00-14.00 uur

Mei/ September en Oktober:  maandag t/m zaterdag : 10.00-14.00 uur
Juni/ Juli/ Augustus:               maandag t/m zaterdag: 10.00-16.00 uur
September/ Oktober:               maandag t/m zaterdag: 10.00-14.00 uur

November t/m Maart:             dinsdag t/m zaterdag: 10.00-13.00 uur